Alapanyagok

Általános ismertető

Kedves Érdeklödő! Tisztelt jövendőbeli Vásárlónk!

Ha Ön ezt a lapot választotta, akkor Ön az átlagos vásárlónál érdeklődöbb. Ezt a figyelmet szeretnénk kihasználni arra, hogy részletesebben tájékoztassuk, informáljuk Önt a jeleneg korszerűnek mondható, minőségi fa nyílászárók néhány fontosabb alap-, és segédanyagáról, azoknak a termék minőségét befolyásoló tulajdonságairól. Ezt természetesen azzal a nem titkolt céllal tesszük, hogy az Ön megrendelésért versengő vállalatok, vállalkozások, vállalkozók árajánlatait ne csak a "Mennyibe kerül?" szemüvegén keresztül tudja szemügyre venni, hanem a terméknek az Ön számára fontos fizikai jellemzőit is a mérlegelni tudja. Ha Ön következetes marad az összehasonlítás során, akkor néhány árajánlat bizony "könnyűnek találtatik", s Ön az igényeinek legmegfelelőbb termékhez jut hozzá.

Különféle fa alapanyagféleségek mintadarabjai.

A korszerű fa nyílászárók napjainkban 10±2% nedvességtartalmúra szárított félkész élfákból, frízekből, táblásított falapokból készülnek, melyek két vagy három rétegből ragasztottak, fedőrétegben hossztoldottak vagy hossztoldás nélküliek, hibamentesek, 24-48-72 mm vastagságúak és luc-, borovi-, vörösfenyő, dark red meranti vagy tölgy fafajúak.

Az általunk felhasznált alapanyagok kitünő minőségét garantálja, hogy vagy a német piacról közvetlenül HWH illetve a német cég magyar kereskedelmi partnerén keresztül Münchinger vagy a Közép-Európában piacvezető osztrák JAF-HOLZ magyar leányvállalatának helyi kirendeltségéről szerzünk be, vagy a DIMACON helyi viszonteladójánál vásárolunk. A német piacról beszerzett termékek a Rosenheimi Ablaktechnikai Intézet minősítésével rendelkeznek.

A felületkezelés az osztrák ADLER rendszere szerint történik: a legyártott keretekre gondos felületelőkészítése után, mártással kerül felhordásra a vízbázisú alapozó, mely színez és egyben gombamentesítőt is tartalmaz. Lazúrozás esetén a felületmegkötő alapozót is mártással hordjuk fel, míg a RAL színskála szerinti színekben végzett fedő festés esetén a köztesalapozó két rétegben, szórással kerül a felületre. A felület végső kikészítése a nagyon jó időjárásállóságú, nagy rugalmasságú vastaglazúr réteg vagy fedőfesték réteg felszórásával fejeződik be. A belső ajtók felületkezelése eltérő, a végső réteg egy kemény, kopás- és vegyszerálló lekkréteg, melynek alkalmazását a belső ajtókkal szembeni eltérő igénybevételek kényszerítettek ki.

Az általunk gyártott ablakok és erkélyajtók működését a SIEGENIA alapbiztonsági vasalatrendszer beszerelésével biztosítjuk. Az alapbiztonsági rendszert nem alkalmazzuk kis méretű vagy keskeny, illetve bukó nyitásmódú ablakok és erkélyajtók esetén. A bejárati ajtók 3D-ben állítható SIMONSWERKpántokkal és ROTO DoorSafe többszörös mechanikai reteszelőrendszerű zárakkal szereltek.Az alap kilincsválasztékot a Hoppe® Tokyo típusú kilincsei képviselik.

A fokozott hőszigetelést (ma még döntően Ug= 1,0 W/m2°K) a HOSZIG Kft.-től a hazai piacról beszerzett hőszigetelt üvegszerkezetek adják, melyekben különleges üvegek alkalmazásával a hőszigetelt szerkezetek biztonsági, napfényvédő, hangszigetelő képességét növelhetjük. Különféle mintázatú öntött katedrál üvegek vagy a gyönyörű, ám de borsós árú savmaratott üvegek alkalmazásával esztétikai élmények iránti vágyainkat elégíthetjük ki.

Ablakok és erkélyajtók esetén az üvegfelületen lecsurgó csapó esőt a felszerelt ALURON hőhídmentesített vízvetők vezetik ki. A szárnytakaró a hőszigetelt szerkezetek vízszintes alsó csapdarabjának külső élét védi az időjárás hatásaitól, cégünknél ez a bejárati ajtók kivételével alaptartozék. A vízelvezető rendszer részét képezik a vízvetővel és a szárnytakaróval azonos színben beszerezhető szintén alumínium anyagú könyöklők.

A tok és a szárny kiváló záródását a DIPRO, EPDM anyagú tömítőgumik biztosítják. Ablakok, erkélyajtók és bejárati ajtók esetén a másodgumi a szárnyperem tokra illeszkedő részén kerül elhelyezésre és már alaptartozéka az általunk gyártott hőszigetelt nyílászáróknak. Az üveg és a fa vázkeret találkozásának tömítésére a RAMSAUER neutrális sziloplasztokat alkalmazzuk, melyeket az Adler-werk Lackfabrik ellenőrzött és kifogástalanul tapadnak a felületkezelt felületekhez.

©Széplaki Faipari Kft.
Verzió: 0.2.0
Utolsó módosítás:
2008. december 18.

A
Széplaki Faipari Kft. lógója
//Google Analytics