Termékeink

Két vízszintes osztóval osztott kétszárnyú
ablak Egyszárnyú erkélyajtó Magasított üvegfal Alul betétes, felső részén ovális üveges
bejárati ajtó Egy vízszintes és egy függőleges osztóval
osztott, alul betétes belső ajtó Kétszárnyú hagyományos zsalugáter

Általános ismertető

Műszaki specifikáció(k),
amelyeknek az építési termék vizsgálattal igazoltan megfelel:
EN 14351-1:2006 szerint Régi MSZ 9384-2:1989 szerint
 
Légzárás
3.osztály L2 Nagy légzárású
 
Vízzárás
7A V2 Nagy vízzárású
 
Szélállóság
C3 SZ1 Különleges szélállóságú
Biztonsági eszközök teherviselő képessége 300N megfelelő -  
 
Kezelhetőség
megfelelő TB Belső térből tisztítható
 
Hőátbocsátási tényező
1,46 W/m2 H1 Különlegesen hőszigetelő
 
Léghanggátlás
32(-2,-4)dB LH3 Közepes léghanggátlású

A vállalkozásunk által gyártott nyílászárók szerkezetileg a hagyományos irányvonalat követik, tehát vázkeretes szerkezetüek.

A hőszigetelt szerkezetek 68 mm vastagságúak és sarokkötéseik kettős ollós csaposak. A valódi osztók, melyek szélessége 63 mm illetve a bejárati ajtók esetén 77 mm szintén kettős csappal épülnek be a vázkeretekbe és az osztás falcprofiljának megfelelően lapolt keresztkötésekkel kapcsolódnak egymáshoz.

Hőszigetelt szerkezetek: alkalmazott fakötések

Ablak kettős
ollós csapos sarokkötése

Kettős ollós csap

Osztó T-kötése

T-kötés

Osztók
keresztkötése keresztlapolással

Keresztlapolás

A kötések rögzítésére D3 vízálló ragasztóanyaggal történik. Az alkalmazott falcrendszer Eurofalc 12/18-9, de a szárny tokra takarása a szokásos 6 mm-től eltérően 8 mm. A tokok külső éleiken sorolónúttal készülnek. A bejárati ajtók kivételével minden tokszerkezet alsó részén párkánymarás készül a külső ablakpárkány és a belső ablakdeszka fogadására.

Hőszigetelt szerkezetek: falcrendszer, tokprofilok

18 mm Eurofalc rendszer

18 mm Eurofalc

Sorolóléccel sorolt
tokok

Sorolóléc

Párkánymarás ablkon ablakdeszkával és alu párkánnyal.

Párkánymarás alu párkánnyal és ablakdeszkával.

A lazúros felületkezelés a festékgyártó ajánlása szerint három fázisban végezzük: impregnálószer – köztes réteg – vastaglazúr réteg. Ez utóbbit két rétegben szórjuk fel a nagyobb rétegvastagság elérése érdekében. Ablakok, erkélyajtók vasalata a FAVORIT Si–line–2312 alapbiztonsági vasalat, míg a bejárati ajtók SIKU 3D K 4145 pántokkal és az osztott előlapú DoorSafe HV50 kilincsműködtetésű zárakkal szereltek. Kilincsek Hoppe „TOKYO” design szerint. Az üvegfalcok 24 mm (4–16–4) vastag hőszigetelt üvegszerkezetek fogadására alkalmasak, mely esetben az elérhető legjobb hőátbocsátási tényező Ug=1,0 W/m2°K. Az üveglécek átalakításával alkalmassá tehető a keret a 3 rétegű Ug=0,7 W/m2°K hőátbocsátási tényezővel rendelkező üvegek beszerelésére.


Fontos

A nyílászáró szerkezetek névleges méretének meghatározását a következők szerint kell elvégezni:

Névleges méret
A névleges méret a nyílászáró szerkezetek gyártási méretének és az elhelyezési közök méretének összege, azaz a falban kihagyott nyílás vakolatlan vagy vakolt mérete, attól függően, hogy a nyílászárot a vakolás előtt vagy után akarjuk beépíteni.

Az elhelyezési köz mérete minden nyílászáró, minden oldalán 1 cm, kivéve az ajtóféleségeket, azok alul, a küszöbnél a padlóvonal alá nyúlnak. Az alányúlás mértéke függ az adott terméken alkalmazott küszöbmegoldástól. Ezért az ajtóféleségek névleges magassági méretét mindig a padlóvonaltól adjuk meg.

A padlóvonal azon helyiség végleges járófelületének síkja, amelyen az ajtó elhelyezésre kerül, amelybe az ajtószárny benyílik.


A nyílászáró szerkezetek nyitásirányának meghatározását a következők szerint kell elvégezni:

Nyitás irány
A nyílászárónak mindig arra az oldalára álljunk, amelyik oldalról a szárnyat nyitva az felénk mozdul(na) el és ha a tokot és a szárnyat összekapcsoló vasalatelem - a pánt - tőlünk balra van(lenne), akkor balos, ha tőlünk jobbra van(lenne), akkor jobbos a nyílászáró. A nyitás irányának meghatározása a toló nyitásmódú szerkezeteknél ettől eltérő.

Garancia

„Mennyi ideig tartanak az ADLER ablak felületkezelő bevonatai, mielőtt javítófestést kell végezni rajtuk?”

„A válasz: egy életen át!”

„A kijelentés túlzónak hangzik, de tény: Az Aquawood-Dickschichtlasur vagy az Acryl-Spritzlack az évek során olyan kis mértékeben bomlik le, hogy még tíz év elteltével sem nagyon lehet felismerni ennek jeleit. A fa ablakotvédő hatás tehát végig szavatolva van. Amennyiben mégis arról beszélünk, hogy 10-13 év után érdemes megtenni az első javító festést, akkor azt azért tesszük, mert a tulajdonos általában elhanyagolja a rendszeres ápolást vagy a kisebb hibák kijavítását.”

ADLER 5 éves garanciavállalás

A Széplaki Faipari Kft. a fent idézet dokumentumban az ablakgyártók számára meghatározott ajánlásokat betartva készíti el az Ön számára megrendelt ablakait, – így az ADLER-Werk Lackfabrik támogatását maga mögött tudva – 5 éves garanciát vállal az nyílászárók felületkezelésére. Önnek csupán egyetlen kötelezettsége van, hogy a fenti garanciát a sajátjának tudhassa: bizonyítható módon évente egyszer használnia kell az ADLER Fensterpflegeset Plus ablakápoló szettet (az ablak belső oldalán is). Részletes leírás a Fensterpflegeset Plus ablakápoló szettről.

Természetesen a garanciavállalásnak vannak kizáró esetei, melyek az alábbiak:

Végül figyelmükbe ajánlanánk a Pullex Plus oldószeres vékonylazúrt, mely alkalmas a nem mérettartó kültéri fa alkatrészek védelmére, valamint színskálája lehetővé teszi, hogy Ön ezen szerkezetek (előtető, ereszalj, faburkolatok, balkonk) színét a nyílászárókéhoz igazíthassa. Részletes leírás a Pullex Plus lazúrokról.

©Széplaki Faipari Kft.
Verzió: 0.2.0
Utolsó módosítás:
2008. december 18.

A Széplaki
Faipari Kft. lógója
//Google Analytics