Történetünk

A Széplaki Faipari Kft.
ügyvezető igazgatója
Széplaki Mihály
ügyvezető igazgató

Édesapám 1948-tól volt asztalos kisiparos a városban. A szakmát tőle tanultam és az ő vállalkozását folytattam 1992-től. Eleinte csak két alkalmazottal és a szülői házban kialakított kicsi műhelyben.

1995-ben építettem egy az akkori viszonyoknak megfelelő korszerű műhelyt és 7-9 fős csapattal dolgoztam. 1995 és 2000 között gépesítettem, vásároltunk CNC ablakgyártó gépsort, négyfejes gyalugépet, kontakt csiszolót, szárító berendezést. Ebben az időben fűrészáruból dolgoztunk. 1997-1998 táján érezhetően növekedett az igény a termékek festésére, ezért kialakítottunk egy festő műhelyt. 2000 év táján a műanyag nyílászárók jelentősebb piaci jelenléte miatt, azt a döntést hoztuk, hogy az igényes, minőséget igénylő vevők kiszolgálását tűzzük célunknak.
A fenyő fűrészáruból készült termékek helyett, a három rétegből ragasztott hossztoldott vagy hossztoldás mentes alapanyagokat használjuk, amelyet importőr közreműködésével Németországból hozatunk. Ezek az alapanyagok drágábbak ugyan, mint az itthon ragasztott alapanyagok, de probléma mentesek. A festéshez használt vastaglazúr festéket is nagy körültekintéssel választottuk ki több gyártó termékét tesztelve.

2002-ben elkezdtük a műhely bővítését, Széchenyi pályázaton elnyert támogatással az alapterületet 1200 m2-rel bővítettük és egy 1700 m2-es korszerű, a jelenlegi igényeket maximálisan kiszolgáló munkahelyet alakítottunk ki. A beruházást 2004 decemberében fejeztük be. 2003-2004 között ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert vezettünk be, a termelés szervezése a minőség állandó ellenőrzése a vevők maximális kiszolgálását szolgálja. Az általunk gyártott termékekre 5 év garanciát nyugodtan vállaljuk.
Jelenleg 17 fő dolgozik a Kft.-ben. A gyártáselőkészítést faipari mérnök, a közvetlen irányítást művezető végzi, tizenegy szakmunkás és három fő betanított munkás dolgozik.

2008. az ECWINS projektben való részvételünk eredményeként ÉMI minősítéssel rendelkezünk, és jogosultak vagyunk a CE jelölés alkalmazására. Megrendelőink részt vehetnek a NEP-2008-1 Nyílászárók cseréjét, illetve utólagos hőszigetelését támogató pályázaton.

A vállalkozás fejlődése eddig töretlen, hogy ez így is maradjon az ismertséget és az elismertséget kell elérnünk. Ezért készítjük ezt a honlapot is.

Kérem tiszteljen meg figyelmével.

©Széplaki Faipari Kft.
Verzió: 0.2.0
Utolsó módosítás:
2008. december 18.

A Széplaki
Faipari Kft. lógója
//Google Analytics